Energosistemi sušara

AGRO ARCA 

Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji, Prelog

 

Međunarodni sajam inovacija AGRO ARCA 2021 održan je u Prelogu u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske dok je suorganizator bio Grad Prelog a partner Općina Goričan.

Iz godine u godinu kroz Agro Arcu posebna pozornost posvećuje se inovacijama u poljoprivredi, iz razloga što one pridonose unapređenju konkurentnosti proizvodnje i prerade poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i okolišno prihvatljivoj i energetski učinkovitoj poljoprivrednoj djelatnosti.

Energosistemi d.o.o. uz partnerstvo Općine Goričan predstavili su inovativan vlastiti patent – Kondenzacijsku sušaru za voće, povrće i tjesteninu KOND-10. 

 

Energosistemi sušara                      

 

Inovativa i patentiran je način rada sušare jer je ona zatvoreni sustav strujanja zraka uz odvlaživanje preko odvlaživača a zrak se ne ispušta van sušare te je za grijanje zraka u sušari potrebno samo 2276W grijača koji rade povremeno i održavaju temperaturu u sušari. Za rad sušare nije potreban industrijski priključak električne energije već je dovoljna jednofazna utičnica koju imamo u svakom kućanstvu. Sušenje se vrši na niskim temperaturama 40-50˚C što daje proizvod kojemu su očuvani prirodna boja i miris a sušenje se vrši na papiru te se proizvod ne lijepi za mrežicu polica za sušenje.

 

Energosistemi sušara            

Za izloženu Kondenzacijsku sušaru za voće i povrće KOND-10 primili smo ZLATNU MEDALJU za ostvareni inovativni koncept rada sušare. 

 

Energosistemi sušara  

 

Energosistemi sušara