43

Način rada sušare

Sušara je zatvoren  sustav  strujanja toplog zraka ispod i iznad  polica uz odvlaživanje vlage iz zraka u sušari preko kondenzatora.

Sušenje se vrši na temperaturama 50-60° C bez ispuštanja zraka van sušare čime je utrošak energije vrlo mali (2276 W) te nije potreban industrijski priključak struje.

Strujanje zraka ispod i iznad polica omogućuje sušenje na mreži polica ili na papiru koji se stavi na police i omogućuje sušenje sitnijih vrsta voća ili pulpe bez lijepljenja  za mrežu police, sušenje je ravnomjerno na svim policama u sušari.

Postotak vlage u osušenom voću kontrolira se automatski  i sušara prekida sušenje kad se postigne zadana vlaga.

Sušara za odvlaživanje preko kondenzatora  treba priključak  vode sa protokom 30L/h  te odvod  vode i kondenzata u kanalizaciju.

Dodatna oprema za sušaru je uređaj za hlađenje vode čime je protok vode kroz kondenzator zatvoreni sustav i ne treba priključak vode. Odvod kondenzata iz sušare kad je priključen uređaj za hlađenje vode  vrši se u posudu  te je priključak na kanalizaciju nepotreban.

Sušara je opremljena sa senzorima  temperature i vlage, regulatorom okretaja brzine ventilatora grijanja i odvlaživanja, vremenski  uklopnim  satom za  odvlaživanje, FID sklopkom, osiguračem, termičkom zaštitom i drugim opcijama.

Sušara je ispitana od strane ovlaštene tvrtke  na temelju članka 1.Pravilnika o pregledu  i ispitivanju radne opreme NN16/6.

Mogućnost kartičnog plaćanja

Kontaktirajte nas i naručite sušaru već danas!